קינואה עם זוקיני ובצל

 

רשימת המרכיבים (עבור 4 מנות)

  • 800 גרם זוקיני, חתוכים למקלות
  • מעט שמן חמניות
  • שתי כפות שמן זית
  • בצל אחד, חתוך דק
  • מספר גבעולי טימין
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 200 גרם קינואה
  • קומץ פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ לימון
  • 50 גרם צנוברים
  • מלח ופלפל גרוס טרי

הוראות הכנה

הידעתם שהקינואה היא זרע ולא דגן?
מתברר שהמקור של המאכל המופלא הזה הוא אי שם בהרי האנדים בפרו!

  1. חממו מחבת גדולה על אש בינונית. הוסיפו שמן צמחי, את הזוקיני, הבצל, הטימין, המלח והפלפל השחור. טגנו 20-25 דקות, וערבבו מדי פעם עד להתרככות הירקות.
  2. הוסיפו את שיני השום הקצוצות, וטגנו מספר דקות.
  3. שטפו את הקינואה תחת מים קרים והוסיפו לקערה עם מים בריכוז של 1:2 (לטובת המים). המליחו קלות. בשלו עד לרתיחה, הנמיכו את האש, ובשלו על אש נמוכה 12 דקות – עד להתרכככות הקינואה.
  4. סננו את הקינואה. ערבבו אותה היטב עם הזוקיני והבצל. הוסיפו פטרוזיליה טריה, מיץ לימון, מלח ופלפל חריף. ערבבו היטב. הגישו עם צנוברים.

צפו בעוד מתכונים בריאים!

עוגיות טבעוניות רכות עם בננה ותפוז

עוגיות רכות, בריאות וטעימות! רשימת המרכיבים שתי כוסות קמח [...]

פודינג שוקולד טבעוני עם חמאת בוטנים

פודינג שוקולד טבעוני עם חמאת בוטנים   רשימת המרכיבים [...]

סלט טבעוני עם אטריות אורז

סלט אטריות אורז פשוט וטעים, שניתן להכין תוך 10 דקות בלבד!   [...]