עוגיות רכות, בריאות וטעימות!

רשימת המרכיבים

  • שתי כוסות קמח טחון גס
  • כוס קמח רגיל
  • 3 בננות בשלות מאוד, מעוכות
  • חצי כוס מחית דלעת או רסק תפוחים
  • כפית קינמון
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • כפית של תמצית וניל
  • 2 כפיות קליפת תפוז מגוררת
  • מיץ מתפוז גדול אחד (אמורה להיסחט ממנו רבע כוס מיץ)
  • 2-3 כפות שמן צמחי
  • חצי כוס חלב צמחי (עם עדיפות לחלב קוקוס)
  • שליש כוס גרעיני דלעת
  • כפית מלח
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס אגוזי מלח שבורים לפיסות קטנות
  • רבע כוס צימוקים (לא חובה)

הוראות הכנה

  1. חממו את התנור ל-180 עד 200 מעלות צלזיוס.
  2. ערבבו בקערה גדולה את הקמח, התבלינים, המלח ואבקת האפייה.
  3. הוסיפו חלב צמחי, וניל, את הבננות המעוכות, רסק התפוחים או מחית הדלעת, מיץ התפוזים והסוכר. ערבבו היטב.
  4. שפכו לקערה את גרעיני הדלעת (הותירו מעט לקישוט), חלק מגרירת קליפת התפוז, אגוזי המלח המרוסקים והצימוקים.
  5. פרסו נייר אפייה על מגש בעל דפנות נמוכות. שפכו את הבצק ויישרו אותו באופן שווה על המגש. פזרו מעל את גרעיני החמניה, הקינמון, גרירת התפוז ומעט סוכר.
  6. אפו 15-20 דקות, בהתאם לעובי הבצק. הקצוות אמורים להזהיב קלות.
  7. שלפו מן התנור, תנו לעוגיות להתקרר ופרסו לריבועים. בתאבון!

 

צפו בעוד מתכונים בריאים!

עוגיות טבעוניות רכות עם בננה ותפוז

עוגיות רכות, בריאות וטעימות! רשימת המרכיבים שתי כוסות קמח [...]

פודינג שוקולד טבעוני עם חמאת בוטנים

פודינג שוקולד טבעוני עם חמאת בוטנים   רשימת המרכיבים [...]

סלט טבעוני עם אטריות אורז

סלט אטריות אורז פשוט וטעים, שניתן להכין תוך 10 דקות בלבד!   [...]